Museaal

De Sassenpoort is voor de Zwollenaren.

Naast het huren en de culturele functie van de poort hebben we ook de zogenoemde museale verplichting.

We hebben, met een fantastische groep vrijwilligers, een tweetal dagen in de week waarop we de poort openstellen om te bezichtigen en te beleven. Zie ‘openingstijden‘.

Op deze zaterdagen en woensdagen kunt u kosteloos gebruik maken van een rondleiding door een van de vrijwilligers die u op beeldende wijze van alle informatie kunnen voorzien. De entreeprijs is  € 2,50 en voor een kind tot 12 jaar € 1,-.

Wilt u met een groep dit doen dan kan dat ook op afspraak. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Arrangement: Een stadswandeling door Zwolle in de 15e t/m de 18e eeuw inclusief een bezoek aan twee van de mooiste monumenten van de stad

Dit arrangement start met een bezoek aan de Sassenpoort, het meest markante gebouw en bekendste monument van Zwolle! Na een bezoek aan de eeuwenoude stadspoort, struint u samen met een stadsgids door de oudste straten van Zwolle. U krijgt informatie over Zwolle in de rijke 15e eeuw en de verdere ontwikkelingen na de Reformatie. Ter afsluiting brengt u een bezoek aan het Drostenhuis; een van de oudste en mooiste woonhuizen van de stad. Het huis dateert uit 1551 en toont in weelderig gedecoreerde stijlkamers het leven van de Zwolse regenten uit de 18e eeuw.

Voor wie

Voor groepen vanaf 6 personen.

Wanneer

Dit arrangement is alleen beschikbaar op zaterdagmiddag
En in het hoogseizoen (1 april tot 1 november) ook op woensdagmiddag.

Duur rondleiding

ca. 120 minuten

Prijs

U betaalt voor dit arrangement € 7,00 per persoon plus de voor u geldende museumentree:

+ € 7,50 voor volwassenen
+ € 5,- voor 65+-ers en groepen groter dan 10 personen
+ € 2,50 voor kinderen
+ Museumkaarthouders krijgen gratis entree.

Het arrangement kan eventueel worden uitgebreid met een hapje en een drankje in ons museumcafé. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

koffie/thee € 1,00 per persoon
koffie/thee met koek € 1,50 per persoon
koffie/thee met gebak € 3,00 per persoon

 

Wilt u dit arrangement boeken of heeft u een vraag?

Stuur een mail aan info@stedelijkmuseumzwolle.nl. Vermeldt daarin het aantal personen, de gewenste datum en het arrangement van uw keuze met eventueel uw aanvullende wensen. Nadat wij uw mail hebben ontvangen, neemt een van onze medewerkers zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij raden aan uw rondleiding tijdig te reserveren.