Nieuws

 Plattegrond van Zwolle

Leuk, origineel en betaalbaar cadeau!

Onze eigen zwart/wit plattegrond van Zwolle met nieuw beeldmerk in een genummerde oplage en uiteraard ontworpen door De Nachtburgemeester van ZwolleJeroen van Doornik. En dat voor maar € 9,99! Maatje 50 x 70.

Te verkrijgen door € 9,99 over te maken naar rekeningnummer NL 28 RABO 0129 450 804 ten name van Stichting Exploitatie Sassenpoort te Zwolle. Na betaling zijn ze af te halen in de Sassenpoort.

 

 

Open Monumentendag

Zaterdag 8 september 2018 10.00 – 17.00 uur

zijn wij  geopend voor bezichtiging.

 

Tentoonstelling Zwolle in Beeld

in samenwerking met het Stedelijk Museum Zwolle

 in de Kruitzaal op de derde etage

De tentoonstelling, met de titel Zwolle in Beeld, bestaat uit een mooie mix van een deel van de historische collectie schilderijen en prenten met daarnaast foto’s van twee hedendaagse kunstenaars, Gerco de Ruijter en Jan Koster, die beiden op een bijzondere manier invulling gaven aan het thema. De tentoonstelling is aangevuld met foto’s van mensen die mee hebben gedaan aan de fotowedstrijd die aan deze tentoonstelling verbonden was. Bijzonder is, dat op sommige foto’s opvalt dat de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Maar er zijn ook gebouwen gefotografeerd die heel eigentijds en vernieuwend zijn. Daar valt geen vergelijkbaar historisch materiaal als schilderijen of prenten naast te plaatsen.

Foto expositie Zwolle in Beeld

WANDELING MET POORTWACHTER VAN DE SASSENPOORT (VANAF 8 JR.)

Ga op stap met de Poortwachter van de Sassenpoort en bezoek tevens de Sassenpoort!

U wordt door de Poortwachter in vol ornaat opgehaald bij het Zwols Balletjeshuis op het Grote Kerkplein waar u natuurlijk getrakteerd wordt op een zakje Zwolse Balletjes. Vervolgensen loopt u via een korte stadswandeling naar de Sassenpoort, hier krijgt u een kijkje in de geschiedenis van de Sassenpoort, inclusief de gevangenis en de luiken die werden gebruikt om de vijand met pek en olie buiten de stad te houden. Ook interessant voor kinderen vanaf 8 jaar!

Kosten van dit arrangement: stadswandeling met gids en bezoek aan Sassenpoort: €10,00 per persoon.

Boeken via:
Het Zwolse Balletjeshuis/Toeristisch Informatie Punt
Grote Kerkplein 13, 8013 PK Zwolle.

038-4669414
06-53918139
stadswandelingenzwolle@outlook.com

Van Sassenpoort tot Drostenhuis

Arrangement: Een stadswandeling door Zwolle in de 15e t/m de 18e eeuw inclusief een bezoek aan 3 prachtige monumenten van de stad

U start de wandeling bij het Zwols Balletjeshuis, een stekenbakkerij uit 1845, waar nog steken en Zwolse Balletjes in de kelder worden gemaakt. Met de gids vertrekt u richting de Sassenpoort, hier krijgt u een rondleiding door de eeuwenoude stadspoort waar het cachot nog aanwezig is alsmede de luiken waardoor met pek en olie de vijand op afstand werd gehouden. Na de rondleiding in de poort struint u met de gids door de oudste straten van Zwolle. U krijgt informatie over het rijke Hanzeverleden van Zwolle. U eindigt de wandeling in het Drostenhuis: dit is een van de mooiste woonhuizen van de stad. Het dateert uit 1551 en toont in weelderig gedecoreerde stijlkamers het leven van de Zwolse regenten uit de 18e eeuw.

Voor wie

Voor groepen vanaf 6 personen, dit arrangement is ook leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wanneer

Op afspraak, afhankelijk van beschikbaarheid gids en openstelling Sassenpoort en Stedelijk Museum Zwolle.

Duur rondleiding

ca. 2 uur

Prijs

U betaalt voor dit arrangement € 12,00 per persoon. Dit is incl. entree voor de genoemde 3 monumenten.

Het arrangement kan eventueel worden uitgebreid met een hapje en een drankje in ons museumcafé. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

koffie/thee € 1,00 per persoon
koffie/thee met koek € 1,50 per persoon
koffie/thee met gebak € 3,00 per persoon

Wilt u dit arrangement boeken of heeft u een vraag?

Boeken via stadswandelingenzwolle@outlook.com of telefonisch via: 038-4669414 of 06-53918139